CHP’nin pankartı kriz yarattı

20 Aralık 2014 12:14

CHP Gençlik Kolları, önceki gün akşam 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarından oluşan bir pankartı parti binasına astı. Bunun üzerine emniyet, pankartın indirilmesini istedi, ancak mahkeme kararı olmayınca pankart indirilemedi. Dün mahkeme kararıyla o pankarta el konulurken, İl Başkanı Şenol bu duruma tepki gösterdi. 

CHP İl Gençlik Kolları üyeleri Perşembe günü akşamı saat 20.00’da il parti binasına bir pankart astı. Pankartta adı 17 Aralık soruşturmasına karışan 4 eski bakanın maskeli fotoğrafları yer alıyordu. Bunun üzerine emniyet pankartın indirilmesini istedi. Bunun üzerine pankart krizi yaşandı. Çünkü CHP Gençlik Kolları üyeleri pankartı indirmeleri için mahkeme kararı olması gerektiğini bildirdiler. Bu sırada CHP İl Başkanı Vedat Şenol da binaya gelerek emniyet yetkilileriyle görüştü. Şenol, mahkeme kararı alınması durumunda pankartı indirebileceklerini bildirdi. Bu görüşmenin ardından mahkemeden karar çıkarmaya giden polisler, gece o kararı aldıramadı. Gece boyu da hem partililer hem de gençlik kolları üyeleri binada nöbet bekledi. Polisler sabah saatlerinde ellerinde yazı ile tekrar parti binasına geldiler. Mahkemenin o pankarta el koyma kararını Gençlik Kolları üyelerine tebliği eden polisler, pankartı alarak binadan ayrıldı. CHP Gençlik Kolları üyeleri de inen pankartın yerine ‘Kaç-ak Saray’ yazılı yeni bir pankart astı.

AYDIN’DA ALINAN KARARI SUNDULAR KABUL ETMEDİK

Bu yaşananların ardından partide basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Türkiye genelinde emniyetin bu konuda uyarıldığını bildiklerini ve bunun için her türlü duruma hazırlıklı bir şekilde beklediklerini söyledi. Pankart asıldıktan yarım saat sonra emniyetten arandıklarını ifade eden Şenol, süreci  şöyle aktardı: “Emniyetten pankartın yasak olduğunu, indirmemiz gerektiğini söylediler. Biz de genel merkezin talimatı var indirmeyiz, mahkeme kararınız var mı dedik. Var dediler ve Aydın’da alınan kararı bize sundular. Ancak Isparta veya Türkiye geneli için bir karar olması gerektiğini söyledik. Bu süreçte genel merkezimizle istişare içerisindeydik. Ne kadar eleştirsek de mahkeme kararı çıkarsa pankartı karara uyarak indireceğimizi arkadaşlara anlattık. Gece 12’ye kadar parti binasındaydık o zamana kadar karar çıkartamadılar. Gençlerimiz sabaha kadar binada nöbet tuttular.  Sabah saatlerinde de emniyetten kararın çıkartıldığı haberi geldi. Pankarta el koyma kararı olarak çıkartmışlar ve onu da aldılar.”

İNSANLAR KORKUYOR AMA CHP’Yİ YILDIRAMAZLAR

Öte yandan hükümetle ilgili bir protestoda anında devletin tüm kurumlarının karşı çıktığını ileri süren Şenol, “Ezmeye, yok etmeye çalışıyorlar. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Şiddet ve terör yönü olmayan protestolar herkesin demokratik hakkıdır. Şuanda insanlar sokağa çıkıp protestodan korkuyorlarsa bunu iktidarın gazabını üzerlerine çekmemek için. Ama CHP’yi hiçbir şekilde yıldıramazlar. Biz Cumhuriyetin ve demokrasinin en büyük savunucusu biziz. Hırsızlıklar ve yolsuzlukları milletimize anlatmaya devam edeceğiz. Çalınan paralar vatandaşın parası. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın olayı yok. Bize dokunuyor. Çocuklarımızın gelecekleriyle oynanıyor. Türk milletini demokratik haklarını kullanmaya davet ediyorum. Türkiye çapında CHP’nin yaptığı protesto eylemlerini desteklemeye çağırıyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 972 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...