Gülkentkartlı binişler sadece 10 kuruş ucuzladı

30 Ocak 2015 15:54

Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi, Gülkent Kart'lı binişlerde 1,60 TL olan tam ücreti 1,50 TL'ye, 1,25 TL olan öğrenci ücretini ise 1,15 TL’ye düşürdü. Beklentilerin altında kalan indirim vatandaşın yüzünü güldürmedi!

Benzin ve mazot fiyatlarının rekor seviyede düşmesi Isparta’da Halk Otobüsü ücretlerinde de indirim yapılması yönünde bir beklenti oluşturmuştu. Halkın bu beklentisini Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifine ileten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaklaşık 2 hafta önce indirim yapılacağı müjdesini vermişti. Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi beklenen indirimi önceki gün açıkladı. Buna göre Gülkent Kart'lı binişlerde 1,60 TL olan tam ücreti 1,50 TL', 1,25 TL olan öğrenci ücreti ise 1,15 TL olarak belirlendi.

KARTSIZ BİNİŞLERDE İNDİRİM YOK

Bu arada Gülkent Kartsız binişlerde ise fiyat değişikliği yapılmadı. Buradaki amacın Gülkent Karta teşvik olduğu belirtildi. Gülkent Kartsız tam binişler 2 TL, öğrenci binişleri ise yine 1,75 TL olarak ücretlendirilecek.

BENZİN VE MAZOT DAHA DA DÜŞSE ISPARTA’DA ENFLASYON OLMAYACAK

Öte yandan yapılan indirimi değerlendiren Belediye Başkanı Günaydın, “Benzin ve mazottaki indirim hesaplandı. O şekilde otobüs ücretlerine indirim yansıdı. Ben kendilerinden bunu istedim. Kendileri de kabul ettiler. Benzin ve mazot daha aşağı düşse Isparta’da enflasyon olmayacak herhalde. Ama geçen hafta mazot inip tekrar çıktı. Biz bunu dikkate almadık. Ayrıca araçlarını geç de olsa yenilettirdik” şeklinde konuştu.

HALK DAHA FAZLA İNDİRİM BEKLİYORDU

Son olarak Gülkentkartlı binişlere gelen 10 kuruşluk indirim halkı memnun etmedi. Vatandaş, mazot fiyatlarının oldukça aşağılara düştüğü sıralarda indirimin yapılmadığını mazot fiyatının yükselmesinden sonra indirimin gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Ayrıca vatandaş indirimin 10 kuruştan daha fazla olması gerektiğini bildirdi.

Bu haber 856 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...