CHP İl yönetimi görevden alındı, yeni atama yapıldı

30 Ocak 2015 15:57

Milletvekili aday adayı ve CHP eski İl Başkanı Vedat Şenol, Ali Haydar Öner’e ateş püskürdü. Öner’i ihanetle suçlayan Şenol, ‘’1,5 yıldır CHP örgütlerini karıştıran Ali Haydar beyi vekil olarak kabul etmiyoruz. Ali Haydar Beyin bu operasyonu kabul edilebilir bir durum değildir’’ dedi.

CHP İl Yönetimi dün sabah şok bir faksla sarsıldı. Vedat Şenol’un milletvekili aday adayı olmak için İl Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından yönetim kendi içinde İl Sekreteri Metin Çelebi’yi başkan olarak seçmiş ancak bunu CHP Genel Merkezi onaylamamıştı.

FAKSLA BİLDİRİLDİ

Yaklaşık 1 aydır CHP İl Başkanlığı yapan Metin Çelebi ve yönetimi dün kendilerine gönderilen bir faksla sarsıldı. CHP Genel Merkezince gönderilen faksta İl Başkanlığı görevine eski Merkez İlçe Başkanı Senai Demirkol’un atandığı bildirildi. Haberi alan yöneticiler apar topar partiye koştu. Yönetimle birlikte partiye gelen eski CHP İl Başkanı ve Milletvekili aday adayı Vedat Şenol, gerçekleştirilen bu operasyonun Milletvekili Ali Haydar Öner tarafından yapıldığını ileri sürdü. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Şenol, şunları söyledi;

‘’BUGÜNLERİ ÖNCEDEN GÖRDÜM’’

‘’Isparta’da CHP açısından çok üzüntü verici bir durum yaşıyoruz. Ben eski İl Başkanı ve milletvekili aday adayı olarak sosyal medyada defalarca paylaştım. Genel Başkana açık mektup bile yazdım. Ben bugünleri önceden gördüğüm için bunu kendime bir görev edindim. Isparta’da bugüne kadar yaşanan tüm olayların arkasında uzun süredir hiç eleştirmediğimiz Ali Haydar Öner bey var.  1,5 yıldır Isparta İl Başkanını görevden aldırmak için çalışan bir milletvekili var. Genel Başkana bile rest çekerek bu başkan gitmezse istifa ederim diyen bir milletvekili var. Yerel seçimlerde partisinin çalışmalarına katılmayan bir milletvekili var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin çalışmalarına katılmayan bir milletvekili var. Isparta iline geldiğinde il başkanı ve il örgütünü aramayan bir milletvekili var. Isparta’ya geldiğinde görevden alınmış ve partide yönetimlerden uzaklaştırılmış 3-5 kişiyle dolaşan bir milletvekili var.

‘’ALİ HAYDAR ÖNER AMACINA ULAŞMIŞTIR’’

Önceki günkü MYK toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin’in de yardımlarıyla Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner amacına ulaşmışlardır. Ama örgütümüzü çökertmişlerdir. İstifa eden il yönetimleri yerine atamalar yapılıyor. Bu tüzük suçudur. İl başkanı ayrıldığında tüzüğün 42’inci maddesi gereğince il yönetimi toplanır birisini seçer. Biz Isparta İl Örgütünün diğer CHP örgütlerden daha sağlam, daha dik duruşlu olduğunu biliyoruz.  Diğer il örgütleri genel merkez baskısından dolayı önseçim isteyemedi. Biz bunu istedik. Genel başkanın yüzüne bunu söyledik. Bu aşamadan sonra bu örgütün görevden alınması parti tüzüğüne uygun değil. Görevden alınma için uygun bir gerekçe olması gerekir. Genelgenin kendisi tüzüğe aykırı. Yargı yoluna gidilse genelgeye uymamak suç değildir.

‘’ATANANLAR PASİF VE SEÇİM SÜRECİNİ YÜRÜTME ŞANSI SIFIR OLAN İNSANLAR’’

Ali Haydar bey uzun süredir Isparta il başkanın yerine başka isim arıyordu. Ankara’ya 3-4 isim vermiş. Biz bunları takip ediyorduk. Metin bey seçildikten sonra görevine başladı ama Ankara, muhatap almak istemedi. Ali Haydar beyle uyumlu bir il başkanı arıyorlar. Ali Haydar bey hangi seçimde aktif seçimde çalışma yapmış da onunla uyumlu adam aranıyor. Şimdi Ali Haydar beyin her dediğine evet diyecek bir il yönetimi sözde ataması yaptırılıyor. Bu ataması yapılanların hiçbiri partiye gelen giden değiller. Bunlar pasif ve seçim sürecini yürütme şansı sıfır olan insanlar. Amaçları Isparta’da önseçimi baltalamak. Atanmış il yönetimi de milletvekili güdümünden çıkmayacağı için genel merkez burada birinci sırada kontenjan, diğerlerini de adaylık başvurusu yapanlardan belirleyecekler. Burada yapılması gereken bir olay var.

‘’ALİ HAYDAR ÖNER’İ ISPARTA’NIN MİLLETVEKİLİ OLARAK GÖRMÜYORUZ’’

İl başkanımız il yönetimi ve merkez ilçe yönetimini olağanüstü toplantıya çağırdı. Çünkü atanan il başkanı merkez ilçe tarafından güvensizlik bildirilen bir arkadaşımız. Kendisinin merkez ilçe başkanlığından istifası istenmişti.  Bu arkadaşımızla çalışıp çalışmayacaklarını belirleyecekler. Burada en büyük tepki 1,5 yıldır Isparta’da CHP örgütlerini karıştıran Ali Haydar beydir. Ali Haydar beyi artık Isparta’nın vekili olarak kabul etmiyoruz. Isparta’ya ihanet etmiş bir vekildir. Şahsi amaçları doğrultusunda Isparta örgütüne saldıran bir vekildir. Partinin seçilmiş yönetimine karşı çok büyük hakarettir. Bu operasyon kabul edilebilir bir durum değildir. Ali Haydar bey neden böyle bir şey yaptırdı? Belki tekrar milletvekili veya kendisine yakın bir milletvekili adayı belirlemek için bu yola başvurdu.

‘’CHP ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE ISPARTA’DA OLUMSUZ ŞEYLER YAŞAYACAK’’

CHP seçimlerde iktidara gitmesi gereken bir partidir. Ancak bu durumda insanlar da ne şevk ne özveri kalır. İnsanların büyük çoğunluğu protestoya hazırlanıyor. İl ve ilçe yöneticisi arkadaşlarla değerlendireceğiz. Arkadaşlarım derlerse ki bu yönetimle önseçim olmaz, olursa da bu yönetimle çalışılmaz, o zaman duruma bakacağız. Yeni yönetimden bir kişiyi tanıyorum, iyi bir insan ama kendisinin haberi yokmuş. Yeni yönetimin seçimi götürmesi mümkün değil. Senayi Demirkol; partinin ilçe örgütünün güvensizlik bildirdiği ve il yönetiminin görevden aldığı bir isim. Funda Karslıoğlu ve Handan Baygın, kadın kollarında hiçbir çalışmaya katılmayan kişiler. Mustafa Yıldız, il genel meclisi adayıydı. Ramazan Akan, parti üyemiz ama çalışmalara katılmıyordu. Ekin Topçuoğlu, gençlik kollarıyla ters düşen tek çocuk. Özgür Çağatay çok sevdiğim birisi ama haberi yokmuş. Bu yönetimin seçim çalışmalarındaki şansı sıfır. Senayi arkadaşımız bu görevi yapamam demesi lazım. Ben görevden alınan bir kişiyim bu görevi alamam demesini bekliyorum.’’

İŞTE CHP’NİN YENİ YÖNETİMİ

Senayi Demirkol-Başkan

Funda Karslıoğlu

Handan Baygın

Mustafa Yıldız

Ramazan Akan

Ekin Topçuoğlu

Özgür Çağatay

Bu haber 921 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...