Burdur Belediye Başkanı’ndan, Dinçtürk’e destek ziyareti

27 Mart 2015 18:46

Eczacı meslektaşı CHP Milletvekili aday adayı İsa Önder Dinçtürk’ü seçim bürosunda ziyaret eden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ön seçimle CHP’nin demokrasi şöleni yaşadığını bildirdi. Ercengiz, “CHP’nin iktidarında daha güzel günlerin, daha eşit, adil, daha hakça paylaşılan ve daha halkına hizmet eden bir anlayışın getirilebileceğini düşünüyorum” dedi.

Burdur Belediye Başkanı CHP’li Ali Orkun Ercengiz, önceki gün akşam Isparta’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ercengiz, kendisi gibi eczacı olan meslektaşı CHP Isparta Milletvekili aday adayı İsa Önder Dinçtürk’ü önseçim bürosunda ziyaret ederek, 29 Mart için başarı dileklerini iletti. Dinçtürk’ü uzun yıllardır tanıdığını ve meslek büyüğü olarak gördüğünü ifade eden Ercengiz, “Kendisiyle birlikte zaman geçirdik. Kendisini her zaman dürüst ve saygıdeğer bulurum. Bir meslek ve siyasal dayanışma diyebiliriz. Bizim için partimizin bütün milletvekilli aday adayları değerli ve kıymetli. Bugün iktidardan değil muhalefet partisinden bırakın aday olmayı aday adayı olabilmek bile çok büyük cesaret” dedi.

DEMOKRASİYİ İÇİMİZDE İŞLETTİĞİMİZ SÜRECE İKTİDARIN YOLUNU AÇARIZ

Öte yandan toplumda bir takım kutuplaşma, farklılaştırma ve ötekileştirmeler olduğunu ileri süren Belediye Başkanı Ercengiz, normalleşmemiz gerektiğinin altını çizdi. Ercengiz, şunları söyledi: “Siyaseti günlük yaşantımızın içerisinden çıkartabilmeliyiz. Bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Genel Başkanımızın ve parti meclisimizi n altığı kararla Burdur’da olduğu gibi Isparta’da da bir ön seçim heyecanı var. Kitleyi heyecanlı buluyorum. Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Üyemizin seçimine saygımız sonsuz. Demokrasiyi kendi içimizde işlettiğimiz sürece iktidarın yolunu açacağımızı düşünüyorum. Üyelerimiz doğru kararı verecektir. İnşallah CHP’nin iktidarında daha güzel günleri, daha eşit, adil, daha hakça paylaşılan ve daha halkına hizmet eden bir anlayışın getirilebileceğini düşünüyorum.”

BU DAVANIN SÜREKLİ MÜCADELESİNİN VERİLECEĞİ BİR ANLAYIŞI EGEMEN KILACAĞIZ

CHP Milletvekili aday adayı İsa Önder Dinçtürk ise Burdur Belediye Başkanı Eczacı Ali Orkun Ercengiz’i ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu ifade ederek, “Hem mesleki anlamda hem de dava arkadaşı olarak mücadele içerisindeyiz. Kendisi üzerine düşen görevi layıkıyla yapıyor. O belediye başkanı olarak görev yapıyor. Bize de görev verilirse vekillik statüsünde davamıza hizmet etmek istiyoruz. Bu davanın sürekli mücadelesinin verileceği bir anlayışı egemen kılacağız. Üyelerimiz ön seçimde neyi seçmeleri gerektiğini iyi bilir. Bizim seçmenimiz bu konuda yeteneklidir. İnşallah biz bunu sadece 29 Mart’a kadar değil 8 Haziran’a kadar taşıyacağız. 8 Haziran’da CHP iktidarını getireceğiz ve yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 792 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...