Başvuru sayısı 700’ü buldu

26 Mayıs 2015 16:25

Emekliler kira öder gibi ev sahibi olmak için TOKİ’den proje bekliyor. 700’e yakın talep alan Türkiye Emeklileri Derneği Isparta Şubesi, AK Parti milletvekillerinden destek istiyor.

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, üyelerinin kira öder gibi ev sahibi olmak istediklerini şu ana kadar kendilerine 700 kişinin talepte bulunduğunu bildirdi. Türkiye’de bazı şubelerin bu anlamda projelerini bile tamamladıklarını ve yakında evlerine oturacaklarını açıklayan Ersal, iktidar milletvekillerinden destek istedi.

‘’8000 KONUTLUK BİR PROJE İSTİYORUZ’’

Dernek olarak uzun zamandır üyelerini konut sahibi yapmak için uğraştıklarını belirten Ersal, ‘’Bazı şubelerimiz bu konuda başarılı oldu. Hatta Batman’da toplu konut projesi bitti. 1400 konut emekliler için yapıldı. Akabinde 400 konutluk yeni proje başladı. Biz de bunlardan esinlenerek oradan talep dilekçelerini getirdik. AK Parti milletvekillerinin de görüşlerini aldık. Sayın Valimizle de bu konuda görüştük. Yardımcı olmalarını istedik. TOKİ çıkan bir genelgeyle bu işi belediyeler ve valiliklere yapılan müracaatlara göre değerlendirmeye başladı. Biz de bu konuda talebimizi ilettik. 8 bin konutluk bir talep ilettik ama bu sayı çok fazla olduğu için bine düşürdük. Şimdi günde onlarca emeklimiz gelip konut talebinde bulunmaktadır. Ancak biz önümüzü göremediğimiz için talepleri sınırlı ve kısıtlı tutmaktayız. Şu ana kadar 700’e yakın talep aldık. İnşallah bu konuda AK Parti Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in de öncülüğünde bir sonuç olmak istiyoruz” dedi.

‘’BAŞBAKANIMIZIN DA BU KONUDA TAAHHÜDÜ VAR’’

Öte yandan Başbakan’ın emekliye, dar gelirliye kira öder gibi konut sahibi olma yönünde taahhüdü olduğunu hatırlatan Ersal, ‘’Hatta biz 400 TL gibi bir aylık düşünüyorduk. Ama Sayın Başbakanımız bu rakamı 250 TL olarak açıkladı. Bu konunun takipçisiyiz. En kısa sürede sonuçlanmasını bekliyoruz. Batman’a yapıldıysa Isparta’ya da yapılabilir. Umarım bir netice alırız. Ispartalı emeklilerde ev kirası öder gibi ev sahibi olur’’ diye konuştu.

Bu haber 741 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...