“Isparta kabuğunu kırdı, ümit var”

27 Eylül 2016 18:07

Isparta’nın 2023 ihracat hedefi olan 500 milyon dolara ulaşması için emin adımlarla

çalışmalarını sürdüklerini ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilimizin mobilya sektöründeki atılımının önemli olduğunu, meyvenin arkasından gelen sektörlerin de hedefe ulaşmada ciddi katkılar sunacağını dile getirdi.

MOBİLYA CİDDİ POTANSİYEL

Isparta’nın mobilya sektöründe iyi bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “bunun ham maddesi olarak suntası burada üretiliyor. Orman bölgesiyiz. Çok güzel ağaçlarımız var. 400’ün üzerinde atölyemiz ve çok usta, kalifiyeli elemanlarımız var. Bu bizim için çok büyük bir potansiyel. Bunu da değerlendirip, mobilyacılarımızla URGE Projesi kapsamında dışarıya tanıtmak istiyoruz. Şehrimizde şuanda kendisini ispatlamış çok güzel mobilya fabrikalarımız var. yaklaşık 25-30 ülkeye ihracatı var. Artık biz kabuğunu kırmış bir şehiriz. Çok iyi yerlere gidebileceğimizin inancındayız. Çok güzel de çalışmalar yapıyoruz.

Üyelerimizin girişimciliği, yeni yatırımları ve ihracat isteğiyle iyi yerlere geldiler. Bu anlamda inşallah Isparta’daki değerli potansiyelleri çok daha ileriye götürüp, katma değer ve istihdamı artıran şekle getirmek istiyoruz” dedi.

MEYVENİN ARKASINDAKİ SEKTÖRLER ÖNEMLİ

Isparta’da ileriye dönük güzel yatırımlar yapıldığını vurgulayan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Meyvenin arkasından gelen sektörler bizi çok ileriye götürdü. Meyve suyu ve konsantre imalatları. Şuanda yapılanlarla 6 meyve suyu fabrikamız var. Onun dışında depolamada Türkiye’de en önde olan bir iliz. Yaş meyve sebzede 450 bin ton depolama kapasitemiz var. Bunlar önemli kapasiteler. Herkes buna sahip olmaz. Biz bu kadar ürün üretiyorsak bunu depolamak için elimizde altyapı olması lazım. Çok güzel modern depolar yapıyoruz. Bir meyveyi koyduğumuz zaman 6 ay sonra koyduğumuz günkü kadar aynı lezzetle ve aromasıyla alıyoruz. Atmosfer basınçlı depolarımız var. Bunlar bizim için çok iyi değerler.

Elimizdeki bu doneleri ve yaptığımız çalışmaları ileriye götürmek için çaba içerisindeyiz. Ticaret Odamız, meclisimizle, yönetim kurulumuzla, komitelerimizle sürekli ekibimizle beraber bunları artırabilmek için neler yapılabilirizin içerisindeyiz” diye konuştu.

Türkiye’nin 2023 ihracat hedefi 500 milyar dolar. Isparta’da bu hedefe 500 milyon dolarla katılmak istiyor. Bu konuda değerlendirme yapan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’da mobilya sektörünün önemli gelişmeler kaydettiğini ifade ederek, meyvenin arkasından gelen sektörlerin de ihracat adına önemli katkılar sunacağını belirtti. Başdeğirmen, “Ülkemizi 500 milyar dolara, Isparta’mızı

da 500 milyon dolar ihracat hedefine ulaştıracağız” dedi

MOBİLYADA ÇOK İYİ YERLERE GELEBİLECEĞİMİZE İNANIYORUZ

Isparta’nın mobilya sektöründe iyi bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bunun ham maddesi olarak suntası burada üretiliyor. Orman bölgesiyiz. Çok güzel ağaçlarımız var. 400’ün üzerinde atölyemiz ve çok usta, kalifiyeli elemanlarımız var. Bu bizim için çok büyük bir potansiyel. Bunu da değerlendirip, mobilyacılarımızla URGE Projesi kapsamında dışarıya tanıtmak istiyoruz. Şehrimizde şuanda kendisini ispatlamış çok güzel mobilya fabrikalarımız var. Yaklaşık 25-30 ülkeye ihracatı var. Artık biz kabuğunu kırmış bir şehiriz. Çok iyi yerlere gidebileceğimizin inancındayız. Çok güzel de çalışmalar yapıyoruz. Üyelerimizin girişimciliği, yeni yatırımları ve ihracat isteğiyle iyi yerlere geldiler. Bu anlamda inşallah Isparta’daki değerli potansiyelleri çok daha ileriye götürüp, katma değer ve istihdamı artıran şekle getirmek istiyoruz. Üyelerimiz ve işletmelerimiz bize olumlu cevap veriyorlar. Böyle olunca biz de bunları mutlu bir şekilde destekliyor ve devamını sağlıyoruz” dedi.

MEYVENİN ARKASINDAN GELEN

SEKTÖRLER BİZİ ÇOK İLERİYE GÖTÜRDÜ

Isparta’da ileriye dönük güzel yatırımlar yapıldığını vurgulayan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Meyvenin arkasından gelen sektörler bizi çok ileriye götürdü. Meyve suyu ve konsantre imalatları.

Şuanda 6 meyve suyu fabrikamız var. Onun dışında depolamada Türkiye’de en önde olan bir iliz. Yaş meyve sebzede 450 bin ton depolama kapasitemiz var. Bunlar önemli kapasiteler. Herkes buna sahip olmaz. biz bu kadar ürün üretiyorsak bunu depolamak için elimizde altyapı olması lazım. Çok güzel modern depolar yapıyoruz. Bir meyveyi koyduğumuz zaman 6 ay sonra koyduğumuz günkü kadar aynı lezzetle ve aromasıyla alıyoruz. Atmosfer basınçlı depolarımız var. Bunlar bizim için çok iyi değerler. Elimizdeki bu doneleri ve yaptığımız çalışmaları ileriye götürmek için çaba içerisindeyiz. Ticaret Odamız, meclisimizle, yönetim kurulumuzla, komitelerimizle sürekli ekibimizle beraber bunları artırabilmek için neler yapılabilirizin içerisindeyiz. Ankara’da bakanlarımızla sık sık görüşüyoruz. Toplantılara katılıyoruz. Her türlü desteği alıyoruz. Olması gereken her türlü desteği de bize 4 vekilimiz veriyor ve sunuyor. Sonunda da Isparta’mız ve ülkemiz bu kazancı çok iyi bir şekilde sağlayacaktır” dedi.

ISPARTA’YI 500 MİLYON DOLAR

İHRACAT HEDEFİNE ULAŞTIRACAĞIZ

Türkiye’nin 2023 ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu hatırlatan Başdeğirmen, “Biz de 500 milyon dolar olarak hedefimizi koymuştuk. Buna emin adımlarla ilerliyoruz. Belki 1-2 yıldır olan ihracattaki sıkıntılarımız, ülkemizdeki bazı zorluklardan dolayı aşılacaktır. Önümüzde çok iyi günler var. Hiçbir zaman

karamsar olmadık. Umutsuz da değiliz. Ülkemizi 500 milyar dolara, Isparta’mızı da 500 milyon dolar ihracat hedefine ulaştıracağız. Bunun için çabalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 757 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...