Okul kaydı için adres taşınmayacak!

20 Ocak 2017 16:34

Vali Şehmus Günaydın, Isparta'da yayın yapan yerel televizyon kanalında 'Basın Kulübü' adlı programa katıldı. Eğitimdeki 'gözde okullar' sorununa dikkati çeken Vali Günaydın, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde okul kaydı için adres taşıma uygulamasına izin vermeyeceklerini açıkladı. Eğitimi daha üst noktalara çıkaracaklarını kaydeden Vali Günaydın, "Herkesin başarı tablosu önümüzde. Bire bir takip ediyoruz. Okulların not ortalamalarını inceliyoruz. Başarı oranı nedir? Türkiye ortalamasının üzerinde mi, altında mı? İl ortalaması, merkez ilçe ortalaması, bunların hepsine bakıyoruz. Başarı oranlarının düşüklüğünün sebeplerini irdeliyoruz" dedi.

'GEREKİRSE YÖNETİCİLERİ DE DEĞİŞTİRİRİZ'

Vali Günaydın, şöyle dedi:

"Eğitimde şu yanlışı ortadan kaldırmak gerekiyor. Veliler diyor ki 'Efendim şu okul çok başarılı. Çocuklarımızı o okula gönderelim.' Bir eğitim bölgesinden başka bir eğitim bölgesine. Bazı okullarımızda sınıf mevcudu 30-35, yakın bölgesindeki başka okulda sınıf mevcudu 10-12 kişi. Devlet sıfır okul yapmış, 700 metre ötedeki sınıflarda 30-35 kişi, 700 metre gerisindeki okulda 10-12 kişi. Bu son derece yanlış. Biz bunu da düzelteceğiz. Herkes bulunduğu bölgedeki okula çocuğunu gönderecek. Başka yere adres taşıyarak çocuklarını başka bir okula götürmesinler. Eğitimde kaliteyi artırmak için bunları yapacağız. Başarıyı Isparta'nın geneline yaymamız gerekiyor. Sadece 2-3 okulun başarısı için değil, bütün okulların başarısı için tedbir almalıyız. Gerekirse yöneticileri de değiştiririz, öğretmenleri de değiştiririz. Buradan çok net söylüyorum. Herkes ona göre hazırlığını yapsın. Hiç kimse gidip nüfus kaydını aldırarak çocuğunu başka yere götürmesin."

'EĞİTİMDE DOĞRULARI YAPMALIYIZ'

Öğretmen ve yöneticilere güvendiğini vurgulayan Vali Günaydın, "Bu insanlar bir emek vermiş. Belirli bir yılın birikimi var. Biz mevcut yöneticilerimizin, öğrencilerimizin ve okul aile birliklerimizin tamamına yönelik politikalar ortaya koymamız gerekiyor. Bölgesel birkaç okulu kapsayan politikalarla eğitimde başarı seviyesini yükseltmemiz kalıcı olmaz. Mutlaka eğitimde doğruları yapmalıyız. Fiziki şartları düzelteceğiz, öğretmenlerimize ve yöneticilerimize güveneceğiz, özverili çalışacağız. Sabah 08.30'da sınıflara gireceğiz. Bunu sadece ben yapmayacağım. Milli eğitim yöneticileri, veliler de yapacak. Velilerimizin önerileri varsa bize bildirsinler. Randevu istesinler, biz onları dinleriz. Hiçbir zaman gittim de anlatamadım noktasına getirmeyeceğiz" diye konuştu

 

 

 

Bu haber 531 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...