‘Öğrenciler Sporla Buluşuyor’ etkinliği düzenlendi

26 Nisan 2017 18:23

Başarılı ve sağlıklı birey olmanın yolu spordan geçiyor. Yoğun tempo içerisinde hem bedenen hem de ruhen yorgun düşen üniversite öğrencilerinin rahat bir nefes alması, sosyal aktiviteler ile fiziksel ve ruhsal açıdan kendilerini daha rahat hissetmesi amacıyla “Öğrenciler Sporla Buluşuyor” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Isparta Valiliği, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşamın anahtarı sporun öğrencilerin hayatında daha etkin bir şekilde yer alması amacıyla gerçekleştirilen "Spor Turnuvası"nda yedi branşta faaliyetler yer alıyor.Futboldan basketbola, masa tenisinden atletizme, voleyboldan badmintona, masa tenisinden atletizme kadar farklı alanlarda düzenlenen aktivitelerde, kıyasıya mücadele eden öğrenciler, final sınavları öncesi moral topluyor.

Sporla eğlencenin bir araya geldiği etkinlikte görüşlerini aldığımız Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Burcu Ayan, sporun hayatımızın her alanında yer aldığına vurgu yaparak turnuvalarda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aynı zamanda hakemlik görevini yürüten Ayan, kadın erkek ayrımının yapılmaması gerektiğini kadınların futbol alanında da desteklenmesi gerektiğini belirterek “Kadınlar futbol alanında çok az sayıda faaliyet gösteriyor. Bu sayının artması, daha fazla destek görmeyi bekliyoruz” diye konuştu.

Öğrenci Konseyi üyeleri de hazırlanma süreci ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Konsey olarak öncelik verdiğimiz konu ilçelerde eğitim- öğretim alan öğrencilerin de merkezdeki öğrenciler kadar aktif ve sosyal olması. Gençliğin en çok sevdiği şey spordur. Baharın gelişi ve havanın ısınması ile birlikte hepimiz kendimizi dışarıya atıyor, eğlence ile sporu birleştirmeye çalışıyoruz. Bu düşünceden hareketle bu etkinliği düzenleyerek SDÜ’yü daha renkli, daha neşeli hale getirmek istiyoruz.”

Bu imkanı sağlayan SDÜ yönetimine teşekkür eden öğrenciler de keyifli geçen etkinlik ile ilgili olarak “Birlik, beraberlik ve centilmenlik içerisinde gerçekleştirilen aktiviteler ile moral depoluyor, üniversiteli olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz.” dedi.

 

 

Bu haber 510 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...