28 Bayan Hafız törenle ‘Taç’landırıldı

27 Eylül 2012 16:25

İl Müftülüğüne bağlı Deregümü ve Hayırlar Yatılı Kız Kur-an Kurslarından mezun olan 28 Hafıza düzenlenen törenle taç giydirildi ve sertifikaları verildi.

İl Müftülüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hafızlara Taç Giydirme Töreni, önceki gün Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Salonunda gerçekleştirildi. 

HAFIZLIK TÖRENİNE YOĞUN İLGİ

Saat 15.00’te başlayıp 16.30’a kadar süren başlayan törende hafız olma başarısı gösteren 14 Hayırlar Yatılı Kız Kuran Kursu öğrencisi ile 14 Deregümü Yatılı Kız Kuran Kursu öğrencisi olmak üzere  toplam 28 öğrenciye taçları giydirildi. Programa; İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, İl Vaizeleri ve Kur’an Kursu Müdür ve Öğreticileri ile çok sayıda bayan vatandaş katıldı. Öyle ki, bayanlar salona almayınca bir çok bayan programı kapı önünde ayakta izlemek durumunda kaldı.

KUR’ANI KERİM OKUYUP, İLAHİLER SÖYLEDİLER

Programda Deregümü ve Hayırlar Yatılı Kız Kur-an Kursları olmak üzere her iki Kur’an Kursundan mezun olan tolam 28 bayan Hafıza taç giydirildi ve sertifikaları verildi. Ayrıca, hafızlara hayırsever vatandaşlar tarafından hediye edilen altınlar takıldı. Ayrıca, programda; Hafız bayanlar okudukları Kur’anı Kerim ve söyledikleri ilahilerle katılımcıların büyük beğenisini kazandılar. 

TUNÇBİLEK; “ONLAR TAÇ GİYMEYİ HAK ETTİ”

Hayırlar Yatılı Kız Kuran Kursu Müdiresi Zehra Tunçbilek, kurslarda 2 yıllık eğitimi başarıyla tamamlayan 14 Hayırlar Yatılı Kız Kuran Kursu ve 14 Deregümü Yatılı Kız Kuran Kursu öğrencisinin taç giymeyi hak ettiğini söyledi.

Bu haber 30236 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...